Noutăți


Mijloace de Protecţie Individuală
16.08.2016

Utilizarea Echipamentului de Protecţie Individuală este o măsură eficientă pentru securitatea proprie, acesta trebuie să fie folosit cu cât mai multă grijă.

Prin folosirea Echipamentului Individuală de Protecţie se pot evita numeroase vătămări la cap, mâini şi picioare etc.

Toţi lucrătorii trebuie să păstreze în stare perfectă echipamentul personal de protecţie pus la dispoziţie, şi să solicite înlocuirea acestuia în caz de deteriorare.

  • ÎMBRĂCĂMINTE CU GRAD SPORIT DE VIZIBILITATE: În incinta şantierului în care circulă vehicule, fie pentru că şantierul este deschis circulaţiei autovehiculelor, fie că există autovehicule în cadrul acestuia, este necesar să se folosească ÎMBRĂCĂMINTE CU GRAD SPORIT DE VIZIBILITATE. Utilizarea hainelor cu grad sporit de vizibilitate are caracter INDIVIDUAL şi OBLIGATORIU.

Acest tip de echipament permite semnalizarea mai bună a prezenţei lucrătorului şi localizarea acestuia.

veste

  • CIZME: Pe şantier este necesară utilizarea ÎNCĂLŢĂMINTEI DE PROTECŢIE cu talpă şi vârfuri întărite pentru evitarea loviturilor, a tăieturilor, sau a înţepăturilor la picioare. Acest material va fi adaptat în funcţie de caracteristicile şantierului (de exemplu: cizme înalte de cauciuc în cazul lucrului în contact cu apă, noroi, etc.)

cizme

  • CASCĂ DE PROTECŢIE: Se va utiliza în permanenţă pe şantier, folosirea acesteia are caracter personal şi obligatoriu, aceasta urmând a fi înlocuită dacă a suferit un impact violent. Cu ajutorul căştii de protecţie, lucrătorul este protejat împotriva:

— Căderii obiectelor,

— Loviturilor la cap.

casca de prot

  • MĂNUŞI: În cazul manevrării materialelor şi sculelor se vor utiliza MĂNUŞI DE PROTECŢIE corespunzătoare, pentru a evita loviturile, rănile, tăieturile etc. Pentru a lucra cu produse chimice se vor utiliza mănuşi speciale, cu protecţie adecvată, în funcţie de riscurile pe care le prezintă produsul respectiv.

Manusi

  • OCHELARI SAU ECRANE DE PROTECŢIE: Dacă există risc de vătămare a ochilor, este obligatorie folosirea OCHELARILOR SAU A VIZIERELOR DE PROTECȚIE corespunzătoare.

ochelari

  • MASCĂ RESPIRATORIE: Se va utiliza în cazul existenţei pericolului de emanaţii nocive, cum ar fi: gaze, praf, fum etc., adaptând filtrul în funcţie de noxa existentă. Masca va fi reglată în mod corect şi i se va schimba periodic filtrul, conform indicaţiilor fabricantului.

masca

ÎN CAZUL MEDIULUI CU PRAF SE VOR FOLOSI MĂŞTI AUTOFILTRANTE.

 

Comandă de aici echipamente individuale de protecție: 0756-138 381 !!!